Succesvolle bijeenkomst 7 november 2012

Succesvolle bijeenkomst 7 november 2012

Op woensdag 7 november 2012 organiseerde Kenniscentrum Cosi een bijeenkomst waarin werkgevers werden bijgepraat over alle ontwikkelingen op het gebied van opleiden, loopbaanontwikkeling, begeleiding en de arbeidsmarkt.

Bedrijven kunnen nu aan de slag met de nieuwe beroepscompetentieprofielen, loopbaanpaden, het praktijkwerkboek en cursussen. Ook waren er praktijkgerichte workshops waarmee de aanwezigen direct aan de slag konden in de dagelijkse praktijk. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel.

Het thema van de bijeenkomst was loopbaanontwikkeling, begeleiding en professioneel vakmanschap. Onder de sprekers waren Jan van Zundert, voorzitter SITO, Ali Gündüz van FNV Bondgenoten, Max Mulders, adviseur kenniscentrum Cosi, en Piet Verburg van CNV Vakmensen. Tijdens de bijeenkomst werden ook de eerste erkende leerbedrijven bekend gemaakt. Conservator, MOPP, Mourik en Reym ontvingen een bord met de tekst erkend leerbedrijf erop.

Om professioneel vakmanschap en loopbaanontwikkeling ook in de praktijk te laten landen organiseert Cosi op regelmatige basis cursussen. Recent is de eerste cursus Begeleiden van start gegaan. De deelnemers krijgen tijdens deze cursus instrumenten aangereikt om op de eigen werkplek collega's te begeleiden en zo hun ontwikkeling vorm te geven. De eerste evaluaties zijn erg positief.

Tijdens de bijeenkomst werd een promotiefilm, gericht op jongeren, over werken in de sector Orsima gepresenteerd. Deze kunt u hier bekijken. De film is gemaakt en aangeboden door Henk Ganzeboom, Kobalt fotografie.