Programma bijeenkomst Industriële Dienstverlening 21 november 2013

Bijeenkomst Industriële Dienstverlening: Een branche met toekomst

De sector Industriële Dienstverlening maakt een grote professionaliseringsslag. Met forse investeringen in bijvoorbeeld een modern arbeidsmarkt- en loopbaanbeleid, een innovatieve opleidingsstructuur, veilig werken en duurzaam ondernemen. Belangrijke zaken die merkbaar zijn voor iedereen die met onze sector te maken heeft. Want hoe borgen we de veiligheidscultuur in onze sector? Hoe ontwikkelen we het vakmanschap? En welke kansen biedt dit schoolverlaters en zij-instromers?
 
Die vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst Industriële Dienstverlening: Een branche met toekomst op donderdag 21 november 2013 van 14.00 tot 18.00 uur in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam. Verschillende sprekers uit de sector geven vanuit hun eigen optiek hun visie op de sector. Ook presenteren we inspirerende best practices, praktijkvoorbeelden van bedrijven die de nieuwe beleidsinstrumenten hebben geïmplementeerd. Als afsluiting geeft Theo van Duren van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds WNBF zijn hilarische kijk op de wereld.
 
De bijeenkomst is een initiatief van Orsima, Kenniscentrum Cosi, SITO, CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten en is bedoeld voor iedereen die zich professioneel met onze sector bezighoudt. Deelname is kosteloos maar beperkt, dus meldt u hier direct aan. Heeft u ook een best practice of suggestie voor onze toekomst, laat het ons vast weten.

De verzonden uitnodiging vindt u hier. Het programma is hieronder opgenomen.

Programma

14.00 - 14.30 uur Ontvangst

14.30 - 17.30 uur Inhoudelijk programma

- Opening door Ali Gündüz bestuurder FNV Bondgenoten

- Dagvoorzitter Jan van Zundert, voorzitter SITO, licht het programma toe en neemt u in vogelvlucht mee waar de sector aan heeft gewerkt op het gebied van “Vakmanschap”, “Veiligheid” en “Verantwoordelijkheid” en geeft u een korte blik op de toekomst.

- Naar een nieuwe veiligheidscultuur, toelichting door Martin van Teijlingen van SIR

- Industriële Dienstverlening: een aantrekkelijke werkgever door Ger de Groot van Reym en Peter Goedendorp van TCC

Inspiratie: Best Practices uit de sector door drie bedrijven

-Demian De Wit van Mourik Services zal toelichting geven op innovatie. 
-Remco Hasenack van Conservator zal een presentatie geven over duurzaamheid 
-Patricia de Bos, KAM-coördinator bij Reym, sluit af met het thema geluid

- De kunst van het omdraaien door Theo van Duren, Wereldnatuurbestrijdingsfonds WNBF

- Conclusie en afsluiting door Jan van Zundert

17.00 - 18.00 uur Netwerkborrel