Duurzame inzetbaarheid - Orsima

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip. Het gaat om medewerkers fit houden, personeel laten meegroeien met de ontwikkelingen in de markt en in het bedrijf, en om een aantrekkelijk werkgever te zijn. Een werkgever die actief investeert in gezondheid, scholing en betrokkenheid, creëert medewerkers die langer, beter en breder inzetbaar zijn. Dit vereist inspanning van zowel werkgevers als de werknemers. En is meer dan alleen goede arbeidsvoorwaarden. Orsima komt de komende jaren met een breed aanbod ondersteunende middelen. De eerste stappen zijn gezet.

Gezondheid & Energie

Mensen met een gezonde leefstijl zijn productiever, gelukkiger, minder vaak ziek en herstellen sneller. Leden van Orsima kunnen een tegemoetkoming krijgen in de kosten van Keuringen Duurzame Inzetbaarheid voor werknemers van 45 jaar en ouder.

Eind 2017 start Orsima met een meerjarig project ‘de vitaliteitsroute’. Met inspirerende workshops over vitaliteit en fysieke belasting voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Op de Dag van de Industriële Dienstverlening op 12 oktober 2017 wordt dit gepresenteerd.

Vakkennis en Vaardigheden

Dit najaar start de cursus Begeleiden voor praktijkbegeleiders en leermeesters en in januari de cursus Verfspuiten weer. Interesse? Neem contact op met het secretariaat van Orsima, telefoonnummer 0183-622 414, of met Maaike Wittenberg, business coach via 06-8316 4242.